|
|
Lån  


 

Temafest

Ved en temafest er både udklædning og opgivelser vigtige. Her er en række forsalg.

Western fest: Er en klassiker, hvor cowboys, indianere og kvinder i kjole og kyse er oplagte udklædninger. Til en western fest hører selvfølgelig whisky, men andre former for ildvand kan selvfølgelig bruges. Kaktuser, indianerfjer og en spyttebakke er alle oplagte pyntgenstande.

60er fest: Her er brylcreme, læderjakke og kam i baglommen et hit. Ud over udklædning vil en jukebox være en god ide, og hvis du kan få lokale til at ligne en diner/cafeteria, med ternede duge mv., så er dette en god ide.

Sørøver fest: Til en sørøver fest er et kostume med stumpe bukser, laset skjorte/trøje, en krumsabel, forlader pistol og klap for øjet et must. Evt. kan du finde en stor sørøverhat med fjer. Til festen hører der rom i store mængder og tønder af træ, olielamper og reb vil give en god stemning til festen.

Mexicaner fest: Udklædning med en stor hat af siv, overtræks sjal, bare fødder og et stort sort overskæg er oplagt som udklædning. Desuden er pistoler og knive også oplagt til dit kostume. Tequila er selvskrevet sammen med slanger og kaktuser.

Landskamp fest: Udklædning i rødt og hvidt. Hvis du vil gøre mere ud af det, så er maling i ansigtet og klaphat. Der servires Øl til en sådan fest og hotdogs og pomfritter.

Romer fest: Som udklædning kan nævnes senatorer svøbt i lagner, evt. med en laurbærkrans på hovedet, soldater med sværd, spyd og skjold, kvinder i flotte løse kjoler og gladiatorer med drabelige våben. Når kostumet er på plads, kan du tænke på omgivelserne, hvor tavler med romertal og latin, druer og andre frugter, vin og slaver med viftende palmeblade vil være gode valg. Der kan evt. også være slaverne.

Viking fest: Udklædning med pels, læder, hjelm og våben. Mænd med langt hår og skæg har her en klar fordel. Mjød/øl og grillet kød hører naturligvis til en sådan fest, og helstegt pattegris vil være det ultimative og smager i øvrigt forrygende.

Halloween: Man kan klæde sig ud som alt muligt. Bare det er noget uhyggeligt. Det er åndernes nat og derfor en uhyggelig men spændende temafest. Hvis man planlægger en Halloween fest, og man ikke ønsker et alt for ensformigt udklædningstema, så er det en god ide at sende invitationer ud i god tid, da alle ellers vil dukke op med et lagen over hovedet. Til oppyntning kan man bruge følgende. Knogler: Gulerod (eller rensede kyllingeben)
Hjerne: Broccoli eller Geleklump. Øjne: Oliven eller en skrællet abrikos. Fingre: 1/3 Pølse. Tarme: Spaghetti. Lever: En syltet fersken eller pære. Tænder: Upoppede popkorn.

Kom som en plante: Alle gæster kommer udklædt som en plante eller blomst. Man kan skrive i indbydelsen, at udklædningen skal være inspireret af haven. Man kan altså også komme som en vandkande eller et drivhus, hvis man vil. Indbydelsen kommer som en pose med frø. Indeni posen ligger indbydelsen.Man kan begynde med en velkomstsang: "Den gamle gartner" er et oplagt bud.Til at finde bordherre/dame kan man benytte sig af at alle får lyde fra havens dyr: bi, flue, myg, myre, egern, muldvarp osv. Et par har så samme lyd og skal finde hinanden.Det er jo sejt, hvis der kan se ud som en kolonihave med dannebrog, kolonihavehus, kunstigt græs, æbler og pærer på "jorden", en græsslåmaskine, et drivhus osv. Der skal være pyntet op med blomster og planter overalt, og man skal sidde ved runde plasticborde og på plasticstole. Der må gerne være voksduge med blomster på.Bordkort med tørrede blomster på. Der skal være en bar, som er formet som et drivhus eller i hvert fald er haveinspireret. I baren serveres drinks i vandkander. De drinks har navne som "Spagnum", Round Up", "Drivhuseffekt", "Elsker, elsker ikke", "Tulipan-shut" osv.

Toga fest: Festen er kendetegnet ved, at alle gæsterne bærer toga (hvid lagen snoet om kroppen) . Festen kan begynde med, at alle kvinderne opvarter mændene, som ligger på ryggen på puder, og spiser der druer og drikker af de kander med vin, som kvinderne rækker frem i mod dem.Lokalet skal være fyldt med store puder, fade med druer og frugt og kander med vin. Det er fint, hvis der kan være et lille orkester med fløjtespil eller harpe. Ellers må man have en cd med liflig musik.

Disco fest: SMart travolta-tøj med mange farver, discokugler og farvestrålende drinks. Der må gerne være en Dj som styrer musikken og gerne discokugler og skiftende farvede spots på dansegulvet. Bordet skal være med sølv og glimmer som tema. Bordduge af sølvpapir eller byggesølvruller (som man bruger til isolering af lofter). Farvestrålende drinks ved alle pladser. Bordkort med billede af disco-kongen over dem alle John Travolta eller evt. Bee Gees og Abba.
Information på sider:

Temafest - Udkl&lig;dning forslag - Du er her: Udklædning - Udklædning -