|
|
Lån  


 

Lav selv udklædning

Der er ikke bare mange penge at spare på selv af lave sin udklædning, der er også en stor tilfredsstillelse ved det. Børnene kan selv være med til at få ideer til udklædningen, og være med til at lave dem. Det giver dem mulighed for at udvikle deres kreativitet og mulighed for at være sammen med deres forældre på en god måde. Børnene er som regel mere stolte af et kostume de selv har været med til at lave.

Bygningsarbejder, tømrer, murer
Klip ærmerne af en gammel skovmands skjorte. Skjorten tages udenpå en langærmet t-shirt. Har du ikke allerede et gammelt værktøjsbælte, så tag et almindeligt bælte og sy nogle små lommer/hanke, hvori der kan være værktøj. Sæt noget gammelt værktøj i bæltet, dog allerhelst legetøjs værktøj af plastic.
Du køber herefter nogle billige arbejdshandsker og et sæt sikkerhedsbriller i det lokale byggemarked. Slut af med at sværte med sort farve i ansigtet, så det ligner en hårdt-arbejdende håndværker.

Pirat
Klip et par gamle bukser over med en saks. Tag en hvid eller sort bluse ned i bukserne, bind et tørklæde om livet eller om hovedet på barnet. Find nogle midletidige tatoveringer, helst noget med kranier, anker og skibe, som kan sættes på armen. Find nogle plastic guld smykker og mal sort skæg som Jack Sparrow. Du kan yderligere tage en gammel tøjbøjle og bruge krogen som falsk klo. Lav en sort klap for øjet af et stykke pap, og en elestik. Skær et pirat sværd ud af pap, og mal det eller dæk det med sølvpapir.

Bonde
Find et par smækbukser, en almindelig skovmandskjorte, gummi støvler og en kasket. Du kan male fregner og rød farve på kinderne. Suppler eventuelt udklædningen med et tøj dyr, som f.eks. hest, ko, gris eller andre dyr fra bondegården.

Cowboy
Alt hvad du behøver er et par jeans, skovmand- eller almindelig skjorte, en vest, støvler og en cowboy hat. Til at holde legetøjs pistolen kan du bruge et tørklæde eller et almindeligt bælte. Er cowboyen også sherif kan du klippe en stjerne af pap, som efterfølgende farvelægges.

Kanin
Tag en lyserød, brun eller hvid bluse eller bukser, kan du sy, kan du måske endda lave din egen dragt. Lav halen med en hjemmelavet pom-pom (se her hvordan). Ørerne klippes af tykt pap og forstærkes med tykt tape i spidserne.

Skildpadde
Alt skal være skildpadde grønt, tights (eller tætsiddende bukser) og en t-shirt. Skjoldet laves enten af et stort stykke pap fra en papkasse, eller af en tynd træplade. Skjoldet males grønt med spraymaling, tegn herefter et mønster med en sort sprittusch. Skjoldet sættes fast med et bælte og nogle elastikker, eller allerhelst med et par stropper som er nemme at sy. Afslut med grøn ansigts maling.

Edderkop
Sorte bukser og en sort bluse eller T-shirt. Lav otte ben af billige sorte strømpebukser, som udfyldes med sort fyld, f.eks. gamle håndklæder eller lagner, kig eventuelt i en genbrugsbutik. Sy eller hæft de otte ben sammen, så fyldet ikke falder ud. Sæt hvert ben fast til tøjet. Afslut med ansigtsmaling..

Mariehøne
Start med sorte bukser, en sort sweatshirt og sorte sko. Skjoldet laves enten af et stort stykke pap fra en papkasse, eller af en tynd træplade. Skjoldet males rødt med spraymaling, hvorefter der males sorte pletter på. Skjoldet sættes fast med et bælte og nogle elastikker, eller allerhelst med et par stropper som er nemme at sy. Følehornene laves af piberensere med sorte pompoms i enderne, piberenserne sættes fast på et pandebånd.

Snemand
Hvide bukser, hvid sweater, måske julesokker, hvide tennis sko, en sort hat, vanter, et halstørklæde. Spray evt. hatten med falsk sne. Brug hvid makeup. Gulerods næsen kan laves af et stykke orange pap. Sæt hvide pompomer på sweateren.

Sommerfugl
Tag en sort sweater og sorte sko. Lav vingerne af tykt pap og mal dem i hvilken som helst farve og mønstre. Lav to huller i hver vinge og sæt en sort strop igennem, bind herefter stroperne om livet. Følehornene laves af piberensere med sorte pompoms i enderne, piberenserne sættes fast på et pandebånd.
Put glimmer på vingerne, og i ansigtet.

Robot
Tag en papkasse, mal den med sølv maling, påklister knapper, håndtag osv. Tag en mindre papkasse og brug som hoved, den males ligeledes med sølvmaling. Helt perfekt bliver det med sølv bukser og langærmet T-shirt, men sort tøj kan også bruges.

Julegave
Pak en stor papkasse ind i gave papir, bind en stor sløjfe om hovedet.


Lego klods
Påklistrer 6 gamle bæger (helst med en limpistol) på en papkasse, i samme mønster forholdsvis afstand som en lego klods. Spraymal klodsen i den ønskede farve, find matchende bukser

Gør-det-selv makeup (hjemmelavet makeup)

Frugt farve
1 teske majsstivelse (Maizena)
teske vand
teske ansigts cream
Bland ingredienserne, få den ønskede farve med frugt farve. Vask ansigtet og tør grundigt efter. Påfør et tyndt lag makeup med vat rondel.
Information på sider:

Temafest - Udkl&lig;dning forslag - Du er her: Udklædning - Udklædning -