|
|
Lån  


 
Gode råd om sminke
Man skal være mget forsigtigt med sminke, det kan indeholde mange skadelige stoffer, som kan gøre ikke mindst børn syge. Derfor har vi lavet disse gode råd om hvad du skal være opmærksom på når du skal købe sminke til udklædning
Køb kun CE-mærket sminke. CE-Mærket er garanti for, at produktet lever op til de krav til sundhed og sikkerhed, der gælder for legetøj.
Køb teatersminke uden parfume for at nedsætte risikoen for allergi. Dette gælder specielt for produkter til børn. Undgå produkter, hvor der i indholdsdeklarationen står ordet parfume, parfum eller aroma. Vær særligt opmærksom på de duftstoffer, som er dokumenteret allergifremkaldende, og som skal være nævnt i indholdsdeklarationen.
Køb kun teatersminke, der har en indholdsdeklaration. Hvis indholdsdeklarationen ikke er på sminken, skal den være vedlagt eller kunne fås i butikken.
Kest sminken på et lille område af huden hver gang, før du bruger den. Lad sminken sidde et døgn. Tjek huden for rødmen. Hvis huden blive irriteret eller rød, skal du lade være med at bruge sminken.
Undgå at bruge sminke på hud der er irriteret eller med eksem. Der er en øget risiko for at udvikle allergi.
Brug kun sminken til det, den er beregnet til. Undgå at smøre ansigtsfarver på læberne og omkring øjnene
Brug en fed creme under sminken. Det beskytter huden og gør det nemmere at få sminken af igen. Rens huden grundigt, når legen er forbi med vand og sæbe eller rensecreme og vand. Smør huden ind i en mild og plejende uparfumeret creme bagefter.
Brug sminke med omtanke. Lad det ikke blive en hverdagsfornøjelse. Det er en ting man især skal være opmærksom på med børn, fordi de godt kan lide at klæde sig ud bare for sjovt derhjemme.
Vær omhyggelig med at fjerne sminken, efter brug.
Efter brug af sminke:

Vær opmærksom på allergi eller irritation. Søg læge hvis det ikke forsvinder i løbet af dagen.

Sminke og børn
Mange børn bruger sminke i forbindelse med teater, fastelavn og udklædningslege. Men der kan være god grund til at kigge sig for, inden makeuppen købes. Nogle af produkterne kan nemlig indeholde miljø- og sundhedsbelastende stoffer.

Børn bliver hver dag udsat for kemiske stoffer fra mange forskellige kilder. Men der mangler viden om, hvad det betyder for sundheden. En ting man ved er, at børn er mere følsomme overfor påvirkning end voksne. Derfor kan det være en god id, at begrænse deres møde med stoffer, som kan være problematiske. Der er også meget, der peger på, at kemiske stoffer, der optræder i samspil med andre stoffer, kan have en effekt, selvom mængderne af stofferne er så små, at de ikke hver for sig har en effekt. Visse typer af fastelavnssminke skal være CE-mærket. Det er producentens garanti for, at produktet lever op til EU’s gældende sikkerheds- og sundhedskrav for legetøj. Hvorvidt produktet skal CE-mærkes afhænger af om det vurderes at være legetøj. Desuden skal produkterne være forsynet med en indholdsdeklaration, som fortæller, hvilke stoffer, der er i. Hvis emballagen er for lille til at have en påtrykt indholdsdeklaration, skal den enten være vedlagt eller kunne fås i butikken. Parabener er blandt de stoffer, du ofte kan finde på makeuppernes deklarationer. Alle seks parabener er mistænkt for at være hormonforstyrrende. De har navne som butylparaben og isobutylparaben og bruges til at konservere sminken.
I sminke til børn kan du under tiden finde konserveringsmidlet iodopropynyl butylcarbamate (IPBC). Midlet må ikke bruges i produkter beregnet til at komme i munden eller på læberne. Derfor anbefaler Miljøstyrelsen, at stoffet ikke bruges i produkter til børn.

Du finder også parfume i fastelavnssminke. Parfume kan være lækkert og fristende - men for nogle er det årsag til ubehagelige symptomer. Alle parfumestoffer, uanset om der er tale om naturligt eller kemisk fremstillede, kan i følge eksperterne fremkalde allergi.

Kategorier på sider:

Gode rd om udkldning Udkldning forslag Sidste skoledag Udkldning halloween Udkldning Hvad skal du bruge Temafest Lav selv udkldning Gode rd om sminke Udkldning fastelavn


 Du er her: Udklædning - Netannoncer Udklædning -